HIJ KOMT, HIJ KOMT!
NAAR HOLTEN
Programma
Nieuws
Foto's
Filmpjes
Contact
Home
Columns
Beste Sinterklaas en pieten vriendjes en vriendinnetjes

Bijna, Bijna, Bijna is het zover… Nog een paar nachtjes en dan is het weken feest in het land, maar vooral in Holten. Ik heb er zoveel zin in, ik kan gewoon niet wachten. Mijn schoen heb ik al gezet. Ik weet het, het is een beetje vroeg, maar het proberen waard denk ik dan. Zou Sinterklaas nog weten wie ik ben, ik hoop van wel, zijn verjaardag vind ik echt het leukste feestje van het jaar!

 

Omdat het al snel donker wordt buiten en binnen lekker warm is, weet ik dat pakjesavond er aan gaat komen. Pakjesavond, dat is toch een supergezellige avond! Bij ons gaat dan de tafel weg uit het midden van de woonkamer, iedereen heeft een plekje gevonden rondom de lege plek in de kamer, de schaal met pepernoten, banketstaaf, marsepein en chocolaatjes is gevuld, de geur van koffie en warme chocolamelk ruik je overal. Gelukkiger kun je mij niet maken, iedereen gezellig bij elkaar, kleine en grote wensjes die in vervulling gaan. Ik gniffel nu al om het gedicht dat ik nog moet gaan maken. En als iemand luid het liedje “Hoor wie klopt daar kinderen” gaat zingen en de pepernoten door de kamer vliegen dan weet je dat het gaat gebeuren……. het bonzen op de deur. Dan is Pakjesavond echt begonnen.

 

Maar zover is het nog niet. Sinterklaas is nog niet in Holten geweest. Dat weet ik omdat het Sinterklaashuis nog gesloten was, daar ben ik al even gaan kijken. De grote rode brievenbus staat er al wel, daar heb ik mijn tekening en mijn verlanglijstje al in gestopt. Vorig jaar hing mijn tekening al in het Sinthuis voordat Sinterklaas in Holten was. Daar doe ik het voor, dat Sinterklaas weet wie ik ben en weet waar ik woon voordat hij het vergeet. Ze zeggen dat Sinterklaas van elk kind zijn of haar naam weet en als hij er even niet op kan komen dat Hoofdpiet hem even helpt. Gelukkig maar dat Hoofdpiet er is om Sinterklaas te helpen.

 

Het enige wat ik niet begrijp zijn al die pakjes in Holten. Ze slingeren overal rond. Hebben jullie ze ook gezien? En dat grote cadeau op het pad van het Beukenlaantje, hebben jullie het ook gezien? Er staat geen naam op? Voor wie zou dat zijn? Waarom staat dat grote pak juist daar? Ik begrijp er niets van. We gaan gewoon op onderzoek uit. We komen er vast wel achter hoe het zit. Want Sinterklaas als u dit leest, wij in Holten zijn er klaar voor hoor! We kennen de liedjes uit ons hoofd, de pakjes hangen aan de voordeur, de tekeningen zijn klaar, u heeft post en onze schoenen zijn gepoetst! Sinterklaas, u en uw pieten zijn van harte welkom in Holten, tot snel! We hebben er zin in!

 

Liefs Sintfan Jacobien