HIJ KOMT, HIJ KOMT!
NAAR HOLTEN
Programma
Nieuws
Foto's
Filmpjes
Contact
Home
Columns
Beste Sinterklaas en pieten vriendjes en vriendinnetjes

Nog een paar nachtjes en daarna is het weken feest in het land, maar vooral in Holten. Ik heb er zoveel zin in, ik kan gewoon niet wachten. Mijn schoen heb ik al gezet, ik weet het, het is een beetje vroeg, maar het proberen waard denk ik dan. Zou Sinterklaas nog weten wie ik ben, ik hoop van wel, zijn verjaardag vind ik echt het leukste feestje van het jaar!

 

Vandaag ga ik even naar het dorp, want daar is namelijk het Sinterklaashuis. Elk jaar als Sinterklaas in het land is zie ik Sinterklaas achter zijn bureau zitten. Dat vind ik heel erg spannend, maar zo tof. Nu is het Sinterklaashuis waarschijnlijk nog gesloten, dat is niet erg, want als ik daar gewoon even ga kijken ben ik toch een stukje dichter bij Sinterklaas. Ook staat daar de grote rode brievenbus. In die brievenbus stop ik altijd mijn tekening of mijn verlanglijstje, dan weet ik zeker dat het bij Sinterklaas terecht komt. En op tijd! Soms zie ik mijn eigen tekening al hangen in het Sinthuis, voordat Sinterklaas in Holten is. Daar doe ik het voor. Dat Sinterklaas weet wie ik ben en weet waar ik woon, voordat hij het vergeet. Ze zeggen dat Sinterklaas van elk kind zijn of haar naam weet en als hij er even niet op kan komen dat Hoofdpiet hem even helpt. Gelukkig maar dat Hoofdpiet er is om Sinterklaas te helpen.

 

Ook wij kunnen Sinterklaas en Hoofdpiet een handje helpen, zodat de verjaardag van Sinterklaas een groot feest gaat worden. Wij kunnen er voor zorgen dat we sinterklaasliedjes kunnen zingen, vooral heel hard ook en dat Sinterklaas veel post krijgt. Dus gaan we lekker veel tekeningen in de brievenbus stoppen. Daar wordt Sinterklaas blij van. Dat weet ik zeker.

Sinterklaastijd, ik houd er zo van. Er gebeurt altijd wel iets geks. Het is spannend, maar vooral heel leuk. Sinterklaas als u dit leest, wij in Holten zijn er klaar voor hoor! We kennen de liedjes uit ons hoofd, de pakjes hangen aan de voordeur, de tekeningen zijn klaar, u heeft post en onze schoenen zijn gepoetst! Sinterklaas, u en uw pieten zijn van harte welkom in Holten, tot snel! We hebben er zin in!

 

Liefs Sintfan Jacobien

 

www.sinterklaasholten.nl

www.facebook.com/sintholten