HIJ KOMT, HIJ KOMT!
NAAR HOLTEN
Programma
Nieuws
Foto's
Home
Columns

Beste Sinterklaas en Zwartepieten vriendjes en vriendinnetjes.

 

En?.. Hebben jullie ook een mijterkalender gemaakt? Er zijn alweer 7 mijtertjes weggestreept, wat gaat het toch snel he. En?.. Gevonden? Hebben jullie ook alles weer gevonden? Ik gelukkig wel. Stiekem heb ik al weer een Sintfilm gekeken afgelopen zondag. Nou ja, zo raar is dat toch eigenlijk niet. Het is gewoon grappig en gezellig. Je moet het ook eens doen, gewoon een Sintfilm kijken, het maakt niets uit dat het misschien wat vroeg lijkt, pepernoten kunnen we toch ook al een maand eten en een chocolade letter heb ik ook al gezien, gelukkig!

 

Weet je, ik ben ook al een klein beetje aan mijn verlanglijstje begonnen en jullie? Ik heb namelijk zoveel gezien in de winkels van Holten. Eerst ben ik gaan kijken in de etalages en soms zie ik andere mensen met iets lopen en dan denk ik, dat vraag ik aan Sinterklaas. Eigenlijk maak ik een verlanglijstje het hele jaar. Hebben jullie ook kleine wensjes en grote wensjes? Sinterklaas en zijn pieten kunnen dan gewoon kiezen. Mij maakt het toch niet uit wat Sinterklaas mij zal geven, want alles op mijn lijstje vind ik leuk. Wat Sint mij op pakjesavond niet gaat geven, vraag ik gewoon voor mijn verjaardag! Hoe slim is dat!

 

Nu voel ik toch alweer die spanning in mijn buik. Zou Sinterklaas ook een beetje spanning hebben om ons weer te bezoeken. Dat vraag ik mij wel eens af, zou Sinterklaas ook zenuwachtig zijn. Zoveel kinderen die op hem wachten. Zoveel zwarte pieten die hij op weg moet helpen. Sinterklaas weet alles, kent iedereen, als hij maar niets gaat vergeten. Als wij hem nu eens helpen. Dat is ons plan. We hangen pakjes, (nep natuurlijk) aan de deur. Dat is toch een super warm welkom voor Sinterklaas dit jaar. Al die Holtense en Dijkerhoekse voordeuren versiert met pakjes. Daar word ik dus blij van. Dat ziet er vast feestelijk uit voor Sinterklaas. Als jij nu ook neppakjes aan je deur hangt, dan weet Sinterklaas, die deur moeten wij niet vergeten.

 

Voor deze week ben ik bijna klaar met mijn voorbereidingen, alleen nog de pakjes maken voor aan de deur. Doen jullie mee, ik hoopt het! Laat mij het weten en stuur een foto naar de Facebookpagina, misschien win je nog een prijsje ook. Wij doen alles voor Sinterklaas. Hij is onze vriend, je beste vriend, een vriend van ieder kind. Tot gauw!

 

Liefs Sintfan Jacobien

www.sinterklaasholten.nl

www.facebook.com/sintholten

 

 

Beste Sinterklaas en Zwartepieten vriendjes en vriendinnetjes.

 

De R zit weer in de maand, dat zeggen ze dan. Je weet wel, SeptembeR, OktoberR, NovembeR en de belangrijkste: DECEMBER. Dat betekent dat de zomervakantie voorbij is. Als je wakker wordt is het nog donker en als je net je avondeten op hebt is het ook weer donker. Buitenspelen na het eten is er niet meer bij. Korte mouwen of zonder jas op de fiets is ook over. Maar.. het leukste feestje van het jaar komt er weer aan. Eindelijk. Het aftellen is begonnen. Voor mij dan, hopelijk ook voor jullie.

Die R waar men het over heeft, betekent voor mij iets anders. Niet van Rust, maar eerder van onrust. Gekkigheid, dat is het, in mijn hoofd en vooral in mijn buik. Ik word weer zenuwachtig. Hebben jullie dat ook? Onze grote vriend komt weer richting Nederland. Ik ben zo benieuwd of hij er ook al zoveel zin in heeft als ik. Ik heb de filmpjes op You-Tube van vorig jaar al weer even gekeken. De Sinterklaasjournaalapp is gedownload. De facebookpagina van Sint Intocht Holten is de achtergrondfoto op mijn telefoon. Zou Sinterklaas ook al even in het grote boek hebben gebladerd? Sinterklaas, zelfs zijn naam is mooi.

Zouden de Pieten er ook al klaar voor zijn? Ze hebben gelukkig nog even tijd. Luieren aan het strand in het warme Spanje is voor hen nu ook echt voorbij. Zij gaan Sinterklaas natuurlijk weer helpen met de pakjes rondbrengen. Ik hoop dat ze de route naar mijn huis wel goed uit hun hoofd kennen. Toch zullen zij mijn deur niet voorbij gaan, want ik hang weer pakjes aan de deur, daaraan kunnen Sinterklaas en zijn pieten zien dat ik groot fan ben van het Sinterklaasfeest. Ben jij ook zo`n fan? Hang dan ook pakjes aan de deur, echt dan gaan ze je vinden.

De kriebels, jij hebt ze toch ook? Het gaat namelijk beginnen. Het voelt als bij de start van de Triathlon. Het mag en kan weer. We mogen alles weer tevoorschijn halen.  Jij moet ook vast alles nog opzoeken. De boeken over Sinterklaas, verlanglijstje maken, loodjes trekken, rijmboeken uit de kast, tekeningen maken, de liedjes voor in de CD, onze pietenmutsen, pepernoten voorproeven, noem het maar op. Het belangrijkste voor nu is het maken van een Mijterkalender. Ik heb hem al bijna klaar. Hoeveel nachtjes slapen nog…?

Heel belangrijk, zaterdag 23 november, dan komt Sinterklaas met al zijn Zwarte Pieten naar Holten. Dan gaan we hem weer zien. En Sinterklaas ons ook. Dat wordt een feestje.  Ik heb er zoveel zin in, ik kan bijna niet wachten.

 

Tot gauw!!

Sintfan Jacobien

 

 

 

 

Filmpjes
Contact