HIJ KOMT, HIJ KOMT!
NAAR HOLTEN
Programma
Nieuws
Foto's
Filmpjes
Contact
Home
Columns

27 oktober 2017

 

Beste Sinterklaas en Zwartepieten vriendjes en vriendinnetjes.

 

Het is bijna zover, ik heb de eerste pepernoten al lekker op en jij? Jullie weten vast wel waar ik over het heb… Het allerleukste feest van het jaar. Nog 46 nachtjes slapen…en dan zal onze allerbeste vriend in Holten zijn, ik kan bijna niet wachten.

 

Hebben jullie al een kalendertje gemaakt? Ik wel.. je weet wel, eentje met mijtertjes, 50 mijtertjes heb ik getekend op een stuk papier en als ik dan een nachtje heb geslapen mag ik een mijtertje weg strepen. Sommige mijtertjes zijn heel belangrijk, kijk ik heb even een lijstje gemaakt dan weten jullie het ook.

 

Belangrijke Mijterdagen:

Nummer 29 is een groot mijtertje, want dan is het 18 november en dan komt Sinterklaas in het land, Dokkum, en dan mag ik voor het eerst mijn schoen zetten.

 

 

Mijter nummer 36 is heel belangrijk, want dan is het 25 november en dan komt Sinterklaas naar Holten, vraag aan je ouders of ze dat niet willen vergeten.

Mijter nummer 43 is ook heel belangrijk, want dan is het 2 december dan is het feest in het dorp en in de winkels en kunnen we weer Sinterklaas ontmoeten in het Sinterklaas- huis, dat vond ik vorig jaar wel zo vreselijk leuk.

De laatste mijter heb ik heel groot gemaakt, want dan is het 5 december! Pakjesavond! Echt de leukste dag van het jaar vindt je ook niet!

 

Nu we alles weten kunnen we beginnen met voorbereiden (dat betekend: alles klaar maken voor). Ik ga alles weer opzoeken. Alles mag weer van zolder… jij moet ook vast alles nog opzoeken... de boeken over Sinterklaas, de liedjes voor in de CD… onze pietenmutsen, de pakjes voor aan de deur, gelukkig die heb ik nog! Ik hang ze gelijk aan de deur, dan weet iedereen dat het leukste feest van het jaar weer voor de deur staat. Ook mag ik Sint over een paar dagen even appen om te vragen of hij al op de boot zit? Of alle pieten er weer bij zijn en hoelang het nog duurt enzo. Zodra ik antwoord krijg lezen jullie het op facebook:

Tot gauw!

 

Liefs Sintfan Jacobien

facebook: https://www.facebook.com/sintholten/

vrijdag 3 november 2017

 

En?.. hebben jullie ook een mijterkalender gemaakt? Er zijn alweer 7 mijtertjes weggestreept, wat gaat het toch snel hè. En?.. gevonden? Hebben jullie ook alles weer gevonden? Ik gelukkig wel. Stiekem heb ik al weer een Sintfilm gekeken afgelopen zondag. Stiekem, maar raar is het toch eigenlijk niet... het is gewoon grappig en gezellig. Je moet het ook eens doen, gewoon een Sintfilm kijken, het maakt niets uit dat het misschien wat vroeg lijkt, pepernoten kunnen we toch ook al een maand eten en een chocoladeletter heb ik ook al gezien, gelukkig!

 

Weet je, ik ben al een klein beetje aan mijn verlanglijstje begonnen, en jullie? Ik heb namelijk zoveel gezien in de winkels van Holten. Eerst ben ik gaan kijken in de etalages, en soms zie ik andere mensen met iets lopen en dan denk ik, dat vraag ik aan Sinterklaas. Eigenlijk maak ik een verlanglijstje het hele jaar. Hebben jullie ook kleine wensjes en grote wensjes? Ik wel, ik heb mijn lijstje ook in twee rijtjes, dan kan Sinterklaas en zijn pieten gewoon kiezen. Mij maakt het toch niet uit, want alles op mijn lijstje vind ik leuk. Wat Sint mij op pakjesavond niet gaat geven, vraag ik gewoon voor mijn verjaardag! Hoe slim is dat!

 

Slim, dat is Sinterklaas ook, of eigenlijk heel wijs, daar ben ik vorig jaar wel achtergekomen. Op al onze vragen had hij een antwoord, ik vind dat zo knap. Soms als iemand mij iets vraagt weet ik echt niet op alles het goede antwoord, dat kan toch ook niet. Sint wel,

 

daarom ga ik hem volgende week echt vragen stellen. Nu zou ik het zo leuk vinden als jullie ook vragen hebben die we kunnen stellen. Als je een vraag hebt en die stuurt naar info@sinterklaasholten.nl  dan kan ik ze vragen via de app. Oke? Wel doen hè, want Sinterklaas vindt het zo leuk om iets van ons te horen!

 

Voor deze week ben ik bijna klaar met mijn voorbereidingen, (nu weten jullie wat dat is, toch?) Nog even mijn verlanglijstje afmaken en wat leuke vragen bedenken, dit is onze kans! Doen jullie mee, ik hoopt het! Tot gauw!

 

Liefs Sintfan Jacobien

www.sinterklaasholten.nl

www.facebook.com/sintholten

Vrijdag 10 november 2017

 

Beste Sinterklaas en Zwartepieten vriendjes en vriendinnetjes.

 

Ik heb een beetje kriebels in mijn buik. Nee, ik ben niet verliefd dat weet ik zeker. Maar gewoon kriebels, het voelt een beetje of ik honger heb, maar dat heb ik ook niet. Zenuwachtig, is een het denk ik, jullie snappen mij toch wel. Het gevoel is niet vervelend of zo maar een beetje raar. Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik er zoveel zin in heb, gewoon het Sintfeest vieren. Mijn schoen zetten, Sintliedjes zingen, dansen op Pietenmuziek, eigenlijk wil ik heel hard gillen dat Sint mij hoort en dat iedereen weet dat Sinterklaas weer naar Nederland komt. Hebben jullie dat ook? Leuke en fijne kriebels? Ik hou mij in hoor, ik doe het rustig aan, want anders wordt iedereen gek om mij heen en dat willen we natuurlijk niet, Relax.. zou Sint zeggen! Dus dat doe ik dan maar gewoon… Relax…

Nu moeten we toch even iets met elkaar bespreken, schreeuw het niet van de daken, maar bespreek het is met je vriendjes of vriendinnetjes…want we hebben een probleem. Ik zal het vertellen aan jullie.. Eindelijk heb ik Sinterklaas via de app gesproken. Ik heb een foto gemaakt en die staat hier ook in de krant. Hebben jullie het gelezen?? (als je nog niet lezen kan vraag dan even aan iemand of iemand het even wil voorlezen) Het is heel belangrijk. Het leuke nieuws is natuurlijk dat Sint al op de boot zit en dat de reis goed gaat naar ons land. De pieten zijn mee, Amerigo staat op het dek, de kadootjes liggen in het ruim, pepernoten zijn in de maak, dus dat is allemaal dik in orde. Tot zover geen probleem, maar…...

 

Sint vraagt aan mij iets, een daar krijg ik dus kriebels van in mijn buik.. nare kriebels, ook een beetje een rood hoofd. Gelukkig bel ik niet met Sinterklaas anders had hij kunnen zien dat ik schrok. Sinterklaas vroeg namelijk of Holten er klaar voor is dat hij komt? Of wij er zin in hebben, nou dat komt goed natuurlijk. Hij vroeg ook of wij onze voordeuren al versierd hebben, ook dat moet geen probleem zijn, we hebben nog tijd. Maar het belangrijkste wat hij vroeg dat was of Sinterklaas het SINTERKLAASHUIS weer mocht gebruiken, wanneer hij in Nederland is, hij vond het daar zo fijn zei hij. Natuurlijk heb ik gezegd dat Sinterklaas altijd welkom is in het Sinterklaashuis. Super fijn juist… Maar wat Sint (nog) niet weet is dat het Sinterklaashuis nog dicht zit. Niets te zien... Niets lijkt erop dat het huis waar hij vorig jaar steeds was, dat hij er ook dit jaar weer in kan? Luiken zijn dicht, geen brievenbus, er staat niet boven de deur 'Welkom Sint', ofzo.. En ik heb geen sleutel… echt, ik heb de sleutel niet van het Sinterklaashuis. Dat is dus ons probleem, WAAR IS DE SLEUTEL VAN HET SINTERKLAASHUIS??? Help, jullie moeten mij helpen, helpen zoeken, want zonder de Sleutel kan Sint het huis niet in. We moeten hem vinden, helpen jullie mee?

Als je hem hebt gevonden, vertel het mij via info@sinterklaasholten.nl dan is het probleem opgelost, ik hoop het zo..... we moeten de sleutel vinden. Tot gauw!

Liefs Sintfan Jacobien

www.sinterklaasholten.nl

www.facebook.com/sintholten

 

Vrijdag 17 november 2017

 

 

Beste Sinterklaas en Zwartepieten vriendjes en vriendinnetjes.

 

Het is weer begonnen, het SINTERKLAAS JOURNAAL, jullie kijken toch ook wel weer?

Wat is het weer fijn om Dieuwertje te zien aan haar tafeltje met de rode telefoon, vind je ook niet. Maar wat zijn er veel problemen of niet dan? Storm op zee, gelukkig kan Sint heel goed sturen.. het grote rode boek is in het water gevallen en al aangespoeld in Dokkum, ik vraag mij dan af of Sint mijn naam nog wel kan lezen. Meestal gaan geschreven letters zo vlekken op papier als er water op gekomen is. Ik maak mij daar echt grote zorgen over. Ook liggen er allemaal pakjes in het water, vast die van jouw of die van mij, dat zal je net zien. Hoe erg is dat… ik hoop dat het allemaal opgelost wordt. Zal vast wel… hoop ik. Vanavond weer een Sinterklaas Journaal dan weten we vast meer.

 

Wij hier in Holten hebben zo onze eigen kleine probleempjes, de Sleutel van het Sinterklaashuis die was weg… WAS… schrijf ik, want kijk ik heb hem weer gevonden. En weet je waar deze lag? Waar ligt de sleutel bij jou thuis? De reservesleutel bedoel ik, jawel, onder de deurmat, of onder een steen, of onder de bloempot, of in het verlaten vogelhuisje. Daar heb ik dus allemaal gezocht en raad eens… gewoon onder de deurmat bij de bakker. Je begrijp ik heb gezocht en iedereen gevraagd, bij de restaurants wisten ze het niet, alleen de bakkersvrouw kon mij helpen, zij zei kijken eens onder deurmatten.. Zo gezegd zo gedaan.. (beetje gek gezicht was het wel denk ik, ik op mijn knieën bij elke deurmat die ik kon vinden rondom het Sinterklaashuis.) Onder welke deurmat de sleutel nou precies lag weet ik niet meer, ik heb er zo veel gezien. Daar gaat het ook niet om! We hebben hem, we hebben de Sleutel weer, kijk ik heb gelijk even een foto gemaakt. Nu moeten we heel erg goed op de sleutel letten want Sinterklaas moet deze Sleutel natuurlijk wel ontvangen van ons zaterdag 25 november als hij naar Holten komt. Heeft hij de sleutel niet dan kan hij niet het Sinterklaashuis in en dat zou een ramp voor Holten zijn.

 

Dus! We gaan een goed plekje zoeken waar de sleutel moet komen hangen. Weet jij een goede plek? Nee, niet bij mij, ik raak alles kwijt. Mijn moeder zegt heel vaak dat ik zelfs mijn oren kwijt ben, maar dat is vaak omdat ik dan even niet goed luister denk ik. Nu is mijn vraag aan jullie? Weten jullie een goede plaats? Wie moet er voor de sleutel zorgen? De Hoofdpiet misschien, nou die heb ik nog niet gesproken, jammer genoeg. Samen komen we er wel uit. Heb je een idee, mail het ons, tot die tijd ligt de sleutel gewoon onder de mat bij het Sinterklaashuis! Niet verder vertellen hoor... (alleen met vriendjes of vriendinnetjes bespreken). Niet iedereen hoeft te weten waar de sleutel ligt, Sinterklaas en wij dat is meer dan genoeg. Morgen ga ik even kijken of de sleutel nog onder de mat ligt bij het Sinterklaashuis, kom je ook nog even kijken? Leuk, misschien zien wij elkaar bij het Sinterklaashuis wel even. Dat wordt gezellig! Tot gauw!!

 

Liefs Sintfan Jacobien

www.sinterklaasholten.nl

www.facebook.com/sintholten